Blijvend investeren in de ontwikkeling
van onze medewerkers en studenten

Leren en ontwikkelen is de kernactiviteit van Windesheim. We investeren daarom blijvend in de ontwikkeling van onze studenten én medewerkers, om complexe vraagstukken van nu en straks in een veranderende maatschappij goed te (kunnen) blijven vertalen naar relevant onderwijs, onderzoek en de facilitering hiervan. Het realiseren van de ambities van Windesheim vraagt medewerkers en studenten om samen te werken, te leren van elkaar en in verbinding te staan met de wereld om ons heen.

 

We vinden het bij Windesheim belangrijk dat onze medewerkers zichzelf blijven ontwikkelen. Door onszelf als individu te blijven ontwikkelen, wordt onze hele organisatie sterker. Onszelf ontwikkelen is uitdagend en noodzakelijk. Want als we dichter bij onszelf zijn, komen we ook dichter bij onze studenten. Dat is wat ons verbindt en daar zorgen we samen voor.

Dé student bestaat niet. Onze studentenpopulatie is enorm divers. Studenten echt kennen in hun specifieke context en zo optimaal mogelijk aansluiten bij wat ze nodig hebben om te kunnen leren en ontwikkelen, daar sta en ga ik voor.”

Adeline Stel, projectleider onderwijsinnovatie en docent Social Work

Leren van én met elkaar tijdens de Onderwijsweek

 

Daarom is het belangrijk om onze ervaringen te delen en om elkaar te blijven ontmoeten. En om dat structureel te kunnen doen, organiseren we jaarlijks de Onderwijsweek. Die week staat in het teken van ontwikkeling en inspiratie voor al onze medewerkers. Het programma van de Onderwijsweek bestaat uit interessante keynote sessies en workshops, die grotendeels door onze eigen collega’s georganiseerd worden.

 

Als medewerker ben je eigenaar van je eigen loopbaan en ontwikkeling, maar Windesheim faciliteert en coacht medewerkers hierbij. We bieden via de Corporate Academy een gevarieerd programma van trainingen en opleidingen aan. Maar ook coaching, advies en hulp bij specifieke scholings- of ontwikkelvragen. Een deel daarvan voert de Corporate Academy zelf uit en een deel wordt gedaan door andere aanbieders.